Här hittar du bra hotell i Gamla Stan i Stockholm.

Hotell i Gamla Stan, Stockholm. Bästa priset på hotell i Gamla Stan får du här. Hitta ditt favorit hotell i Gamla Stan och boka med vår prisgaranti.

Gamla stan är med sina små gränder, mysiga barer/pubar och spännande restauranger som erbjuder förstklassig mat i en av Stockholms mysigaste stadsdelar. Gamla Stan är ett populärt alternativ bland gäster från både Sverige och andra länder. Hos oss hittar du snabbt och enkelt det hotell som passar just dig.

Det var i Gamla Stan som Stockholm grundades på 1200-talet. Längs de snirkliga kullerstensgatorna och trånga gränderna i denna charmiga och mysiga stadsdel finns det gott om museum, vackra kyrkor, små butiker, restauranger, pubar och caféer. Att ta på sig ett par bekväma skor och vandra runt i denna historiska stadsdel och känna historien blandas med nutid är en fantastisk upplevelse i sig.

Resturanger & Nattliv

I denna historiska stadsdel finns ett stort och blandat utbud av restauranger med allt från svensk husmanskost till mat från hela världen. Längs kullerstensgatorna och i gränderna finns nattklubbar, trevliga barer och pubar.

Se och göra

I Gamla stan hittar du Stockholms slott som har flera intressanta museum och där kan du även se högvaktens vaktavlösning som årligen lockar många besökare. Missa inte Mårten Trotzigs gränd som är svår att hitta. Det är Gamla Stans smalaste gränd, bara 90 centimeter på det smalaste stället. Kommer du på vintern så besök julmarknaden på Stortorget där Stockholms blodbad ägde rum i november 1520. Hela Gamla Stan är som ett museum med flera vackra kyrkor och museer, t.ex. Sveriges nationalkatedral Storkyrkan och Nobelmuseet.

Shopping

De största shoppinggatorna i Gamla Stan är Västerlånggatan, Österlånggatan, Köpmangatan, Stora Nygatan och Lilla Nygatan. Här hittar du små klädbutiker, konsthantverk, kuriosa och souvenier.Pulsådern i Gamla Stan är Västerlånggatan. Den sträcker sig mellan Riksdagshuset i norr och Slussen i söder.