Ska du besöka Skansen och vill bo på hotell i närheten?

Här hittar du hotell i närheten av Skansen. Boka ditt hotell vid Skansen hos oss. Vi ger prisgaranti på alla hotell. Så inte betal för mycket, boka ditt hotell i dag på HotellStockholm.se

Skansen är världens äldsta friluftsmuseum och visar Sverige med djur, hus och gårdar från hela landet. Här berättas Sveriges historia, hur man levde förr med naturens förutsättningar, tidens seder och bruk, arbete, fest och vardag.

Det är också en plats där årets högtider firas och där det pågår en livlig programverksamhet året runt. Under sommarhalvåret bjuds det på allsång, folkdans och konserter, medan det på vintern är julmarknaden som bjuder på dans runt granen och konserter i Seglora kyrka.  Skansen är en unik plats där historien möter nutid, där svenska traditioner och hantverk lever vidare, och där människor möts från barnsben till ålderns höst. 

Skansen är även världens enda friluftsmuseum med vilda djur. Här finns nordiska djur, lantraser, sällskapsdjur och exotiska djur. På Lill-Skansen finns sällskapsdjur som katter, kaniner och marsvin, och små vilda djur i ett pedagogiskt utrymme för lek och lärande. Skansen-Akvariet och anläggningen Vårt Afrika visar exotiska djur som apor, fåglar, reptiler och insekter. 

Parkområdet som inramar museet visar olika typer av odlingar och trädgårdar. Vid Seglora växer råg eller lin på fältet, vid Skånegården och Skogaholm finns tidstypiska köksträdgårdar och till varje byggnad hör växtlighet som är typisk för den tidens gårdar och natur. Det blir en del i förmedlingen av livet förr, men också en rekreationsyta som gör Skansen till ett fint besöksmål året runt.